Koolhydraatarme Crème brûlée cheesecake

Stop met alles wat je an het doen bent! Ben je gek op Crème brûlée? Dan moet je echt deze koolhydraatarme Crème brûlée cheesecake proberen! Zo ontzettend zacht en romig, maar toch wel echt de structuur van cheesecake. Deze koolhydraatarme Crème brûlée cheesecake heb ik samen gemaakt met Melanie van @Meladolcevita. De crème brûlée cheesecakejes zijn makkelijk en snel te maken. Je hebt ook maar een paar ingrediënten nodig. Op de foto staat een koolhydraatbewuste crème brûlée cheesecake. Echter hebben we het ook omgezet naar een suikervrije variant!

Waar is de koolhydraatarme Crème brûlée cheesecake van gemaakt?

Wij kozen voor snel en makkelijk en gebruikte kant en klare koekjes met gesmolten roomboter. Echter kun je de bodem natuurlijk ook helemaal zelf maken. Gebruik dan de bodem van mijn koolhydraatarme MonChoutaart. Je verdeelt het deeg vervolgens over 6 taart vormpjes van 10 cm. Bak de bodem dan eerst op 175 graden voor 15 minuten. Daarna kun je de rest van het recept volgen. Liever geen Maizena gebruiken? Dan kun je dit ook nog vervangen voor arrowroot. Echter zorgt dit wel voor de perfecte Crème brûlée cheesecakestructuur!

 

Liever een ander soort cheesecake maken?

Ben je wel gek op cheesecakes maar wil je liever geen Crème brûlée cheesecake maken? Dan kun je via mijn website via zoekfunctie zoeken op cheesecake of kwarktaart. Dan krijg je zowel de no bake als baked varianten te zien! Van zoet met chocolade tot aan fruitig en fris! Voor ieder wel iets wat lekker gevonden wordt!

Koolhydraatarme brownie mokka cheesecake koolhydraatarme pistache cheesecake Koolhydraatbeperkte speculoos cheesecake Koolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache

 

 

 

 

Koolhydraatarme creme brulee cheesecake

Anne Verhoeve
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur 15 min
rusttijd 5 uur
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 12 porties
calorieën 147 kcal

Ingrediënten
  

Bodem

Vulling

Topping

Instructies
 

  • Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op 170 graden.
  • Vet vervolgens de 6 cheesecake vormpjes in en bekleed de bodem met bakpapier. Verkruimel vervolgens de koekjes. Voeg hier dan gesmolten roomboter aan toe en meng dit goed. Verdeel de verkruimelde koekjes vervolgens op de bodems van de cheesecake vormpjes en druk dit goed aan met een lepel of de onderkant van een glas.
  • Ga vervolgens aan de slag met de crème brûlée cheesecake laag. Klop de roomkaas romig en voeg hier de zure room, Frost, Heavenly Dark, vanille extract, zout en maïzena aan toe. Mix dit egaal. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Schenk dit vervolgens over de koekjes bodem heen.
  • Vul vervolgens een kleine ovenschaal met heet water en plaats dit onder in de oven. Plaats vervolgens de creme brulee cheesecakejes op een ovenrooster midden in de oven. Door de verdampte lucht zal de cheesecake gelijkmatig bakken. Bak de cheesecake voor 40-50 minuten. Het midden van de cheesecake moet nog een beetje wiebelen zoals pudding. Zet de oven vervolgens uit en de deur van de oven op een kiertje. Laat de cheesecake zo voor 1 uur afkoelen. Plaats de cheesecake vervolgens voor minimaal 4 uur in de koelkast, maar liefst een hele nacht.
  • Verdeel tot slot op elke crème brûlée cheesecakeje een paar eetlepels suikervervanger. Gebruik vervolgens een gasbrandertje om het suiker laagje te carameliseren. Decoreer de cheesecakejes met vers fruit en geniet!
  • Een portie bestaat uit een halve creme brulee cheesecake.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 147kcalCarbohydrates: 2.6gProtein: 4.8gFat: 12gSaturated Fat: 5.6gMonounsaturated Fat: 0.2gTrans Fat: 0.6gSodium: 1.2mgFiber: 4.1gSugar: 1.1g
Trefwoord amandelmeel, bakken, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, lowcarbcenter, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.