Koolhydraatbeperkte Aperol Cheesecake

Eerlijk, ik kende Aperol dus niet voordat ik ging samenwerken met Melanie van @Meladolcevita. Dit komt omdat ik geen drank drinker ben en daardoor toch wat achterloop qua smaakjes… haha Maar eerlijk, de koolhydraatbeperkte aperol cheesecake met witte chocolade is te goddelijk voor woorden. De cheesecake zelf is onwijs smeuïg en zacht. Alsof een engeltje op je tong piest! Kortom, als je gek bent op de smaken van Aperol, dan is dit echt een cheesecake die je geproefd wil hebben!

Koolhydraatbeperkte Aperol cheesecake

Wat heb je nodig voor de koolhydraatbeperkte Aperol cheesecake?

Omdat er alcohol in is verwerkt, heb ik ervoor gekozen om het een koolhydraatbeperkte Aperol cheesecake te noemen. De overige ingrediënten zijn allemaal koolhydraatarm, op de maizena en sinaasappelsap na. De bodem is gemaakt van koekjes en roomboter. We kozen voor kant en klare koekjes uit de webshop van Lowcarbcenter . Echter kun je de bodem natuurlijk ook helemaal zelf maken. Gebruik dan de bodem van mijn koolhydraatarme MonChoutaart. Je verdeelt het deeg vervolgens over 6 taart vormpjes van 10 cm. Bak de bodem dan eerst op 175 graden voor 15 minuten. Daarna kun je de rest van het recept volgen. Liever geen Maizena gebruiken? Dan kun je dit ook nog vervangen voor arrowroot. Echter zorgt dit wel voor de perfecte Aperol cheesecake structuur!

koolhydraatbeperkte Aperol cheesecake

Liever een ander soort cheesecake maken?

Ben je wel gek op cheesecakes maar wil je liever geen Aperol cheesecake maken? Dan kun je via mijn website via zoekfunctie zoeken op cheesecake of kwarktaart. Dan krijg je zowel de no bake als baked varianten te zien! Van zoet met chocolade tot aan fruitig en fris! Voor ieder wel iets wat lekker gevonden wordt! Mocht je dit lezen en je bent op zoek naar een specifiek receptje, laat het mij gerust weten per mail! Ik denk graag met je mee of ga graag voor je aan de slag! Alle nieuwe inspiratie is welkom.

Koolhydraatarme brownie mokka cheesecakekoolhydraatarme pistache cheesecakeKoolhydraatbeperkte speculoos cheesecakeKoolhydraatarme frambozen cheesecake met pistache

 

 

 

 

Koolhydraatbeperkte Aperol cheesecake

Anne Verhoeve
Als je gek bent op de smaken van Aperol en sinaasappel, dan is deze Aperol cheesecake echt een aanrader voor je! De cheesecake is zijdezacht als je er een hap van neemt!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Afkoeltijd 5 uur
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd
Porties 10 punten
calorieën 284 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Bodem

Aperol cheesecake

 • 400 gram Roomkaas
 • 75 gram Zure room
 • 75 gram Frost Steviala
 • 25 gram Frost appelsien Steviala
 • 60 ml Sinaasappelsap
 • 50 ml Aperol
 • 1 tl Vanille extract
 • 3 Eieren + 1 eidooier
 • 15 gram maizena

Witte chocolade aperol ganache

Instructies
 

 • Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op 170 graden. Bekleed vervolgens een bakvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in. Of gebruik de Cooxwunderform (zie benodigdheden).
 • Verkruimel vervolgens koekjes naar keuze. Voeg hier dan gesmolten roomboter aan toe en meng dit goed. Verdeel de verkruimelde koekjes vervolgens op de bodem van de springvorm en druk dit goed aan met een lepel of de onderkant van een glas.
 • Ga vervolgens aan de slag met de cheesecake laag. Klop de roomkaas romig en voeg hier de zure room, Steviala Frost en Frost Appelsien aan toe. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe, samen met de Aperol, sinaasappelsap en vanille extract. Voeg tot slot ook nog 1 eetlepel maïzena toe en mix dit tot een egaal cheesecake beslag. Schenk dit vervolgens over de koekjes bodem heen.
 • Vul vervolgens een ovenschaal met heet water en plaats dit onder in de oven. Plaats vervolgens de cheesecake op een ovenrooster midden in de oven. Door de verdampte lucht zal de cheesecake gelijkmatig bakken. Bak de cheesecake voor 85 minuten. Het midden van de cheesecake moet nog een beetje wiebelen zoals pudding. Zet de oven vervolgens uit en de deur van de oven op een kiertje. Laat de cheesecake zo voor 1 uur afkoelen. Plaats de cheesecake vervolgens voor minimaal 4 uur in de koelkast, maar liefst een hele nacht.

Witte chocolade ganache

 • Ga dan aan de slag met de witte chocolade aperol ganache. Voeg de slagroom, Aperol en Steviala Frost Appelsien aan een sauspannetje toe en verwarm dit tot het kookpunt. Vul een kommetje of diepbord met de witte chocolade en schenk hier het warme slagroom mengsel overheen. Roer goed door.
 • Schenk de gesmolten witte chocolade ganache op de topping van de Aperol cheesecake. Zet dan voor 30 minuten in de koelkast. Daarna kun je de cheesecake aansnijden en genieten!

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 284kcalCarbohydrates: 6gProtein: 8.5gFat: 23.1gSaturated Fat: 11.5gPolyunsaturated Fat: 0.2gMonounsaturated Fat: 1.6gTrans Fat: 0.1gCholesterol: 3.2mgSodium: 1.6mgPotassium: 12mgFiber: 0.8gSugar: 4.6gVitamin A: 3.3IUVitamin C: 4.8mgCalcium: 0.1mgIron: 3.1mg
Trefwoord amandelmeel, bakken, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, lowcarbcenter, recept, recepten, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.