Koolhydraatarme brownie cookie dough cups

Een combinatie van brownie, pindakaas, cookie dough en chocolade. Dat klinkt toch te lekker voor woorden? Deze koolhydraatarme brownie cookie dough cups maakte ik voor DeNotenshop. De bodem is een zachte smeuïge brownie. De vulling heeft wat weg van cookie dough maar dan smeuïger door de pindakaas. Mocht je dit harder willen krijgen met meer bite, kun je ervoor kiezen om 20 gram minder pindakaas er doorheen te doen! Tot slot een op het eerste oog, harde chocolade topping. Echter als je een hap neemt, smelt de ganache topping zo in je mond! Kortom een combinatie die je geprobeerd wilt hebben! En voor je eigen veiligheid, kun je de cupcakes door de helft snijden. Ook kun je ze invriezen voor een later momentje.

koolhydraatarme brownie cookie dough cups
koolhydraatarme brownie cookie dough cups

Koolhydraatarme brownie cookie dough cups

Anne Verhoeve
Genieten van heerlijke cookie dough pindakaas bites! Maak 12 heerlijke cups gecombineerd met brownie pindakaas, cookiedough en chocolade.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Koelkast 3 uur
Gang Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, suikerverlaagd, Suikervrij
Porties 12
calorieën 228 kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Magnetron
  • cupcake vorm siliconen
  • Koelkast

Ingrediënten
  

Brownie

Koolhydraatarme Cookie dough

Ganache

  • 10 gram roomboter ongezouten
  • 20 ml slagroom vers
  • 40 gram dark melties Steviala

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Voeg vervolgens de kokosolie en chocolade toe aan een magnetron bestendig bakjes. Zet dit daarna voor ca 1 minuut in de magnetron om te smelten. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe aan een mengkom en meng dit goed door. Daarna voeg je al roerend de gesmolten chocolade toe. Verdeel het brownie beslag over 12 cupcake vormpjes en bak vervolgens de koolhydraatarme brownie voor 10 min in de oven.
  • Doe daarna alle ingrediënten, behalve de chocolade chips, in een mengkom. Mix het geheel daarna romig. Vervolgens spatel je de chocolade chips erdoorheen. Verdeel daarna de koolhydraatarme cookie dough topping in de cupcake vormpjes. Zet daarna de koolhydraatarme brownie cookie dough cupsvoor ca 3 uur in de koelkast.
  • Doe daarna de roomboter en slagroom voor de ganache in een steelpan en laat dit smelten. Zet daarna het vuur uit en voeg de chocolade toe. Roer dit vervolgens door tot de chocolade is gesmolten. Verdeel daarna de ganache op de cookie dough laag. Zet nog eens ca 1 uur in de koelkast.

Notities

Bewaar de koolhydraatarme brownie cookie dough cups in de koelkast voor 5 a 7dagen of vries ze per stuk in.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 228kcalCarbohydrates: 2.1gProtein: 5.7gFat: 21.1g
Trefwoord amandelmeel, bakken, cake, De Notenshop, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, lowcarbcenter, recept, recepten, steviala, sugar free, suikerverlaagd, suikervervangers
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
koolhydraatarme brownie cookie dough cups
 
Voedingswaarden voor de koolhydraatarme brownie cookie dough cups

In dit recept maak je 12 porties. Per portie heb je de volgende voedingswaarden.

Kcal: 228
Kh: 2.1
Ei: 5.7
Vet: 21.1

Wist je dat ik voor DeNotenshop al meer recepten heb gemaakt? Kijk ook eens naar:

Heb je de koolhydraatarme brownie cookie dough cups gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan met @anne.funhealthyfood !

 

Datum origineel recept: 30 juni 2021

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.