Koolhydraatarme aardbei amandel ijsjes

Als je gek bent op ijs, kun je heel het jaar door ijsjes eten. Deze koolhydraatarme aardbei amandel ijsje kun je heel het jaar door maken. Door het gebruik van gevriesdroogde aardbeien poeder, voeg je aan een simpele basis van MonChou en Griekse yoghurt een heerlijke aardbeien smaak. Naast de aardbeiensmaak van de gevriesdroogde aardbeien poeder, voeg je ook nog een lepeltje suikervrije aardbeienjam in het midden van het ijsje. Dit doe je simpel door eerst de basis van het ijs te maken. Daarna voeg je in de siliconen ijsvormpjes een laagje ijs vulling. Daarop doe je een klein lijntje aardbeienjam en dat dek je weer af met ijs vulling. Zoals je hiervoor kunt lezen, kies ik ervoor om siliconen ijsvormpjes te gebruiken. Je krijgt je koolhydraatarme aardbei amandel ijsjes er heel mooi uit en ze zijn handig in gebruik. 

Koolhydraatarme aarbeien amandel ijsjes

Dun laagje chocolade op je koolhydraatarme aardbei amandel ijsjes

Ook zo’n mooie strakke (dunne) chocolade laag? Smelt de chocolade samen met de kokosolie. Vervolgens schenk je dit in een glas. Haal je bevroren ijsjes uit de vriezer en dip deze een voor een in de chocolade. Je haalt het ijsje er rustig uit, zodat de overtollige chocolade kan afdruipen. De chocolade gaat direct stollen op de bevroren ijsjes. Hierdoor ontstaat een heerlijk dun, krokant chocolade laagje op je koolhydraatarme aardbei amandel ijsjes.

Shop bij DeNotenshop de ingrediënten voor deze aardbei ijsjes

Als ambassadeur van deNotenshop, maak ik heerlijke (al zeg ik het zelf :p) receptjes met hun producten. Het is dan ook leuk om de recepten op hun website terug te zien. Het assortiment van deNotenshop groeit en je vindt nu producten zoals de gevriesdroogde aardbeien poeder. Per 100 gram te hoog in koolhydraten, maar de poeder is zo licht dat je in gewicht amper iets gebruikt. Voor deze koolhydraatarme aardbei amandel ijsjes gebruik je een beetje poeder voor de vulling en als decoratie.

Wil je liever een ander koolhydraatarm ijsje maken?
Koolhydraatarme aarbeien amandel ijsjes

Koolhydraatarme aardbei amandel ijsjes

Anne Verhoeve
Heerlijk genieten van koolhydraatarme aardbei amandel ijsjes? Maak dan deze aardbei ijsjes met gevriesdroogde aardbeien poeder van DeNotenshop. Snel en makkelijk te maken.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
vriezer 6 uur
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, Suikervrij
Porties 6 ijsjes
calorieën 249 kcal

Equipment

Ingrediënten
  

Ijs

Chocolade

Instructies
 

 • Voeg de ingrediënten voor het ijs toe aan een mengkom. Mix voor 2 minuten op hoge snelheid.
 • Vul 6 ijsvormpjes met een laagje ijs vulling. Schep daarna de aardbeienjam in een dunne lijn in het midden. Maak af door de vormpjes te vullen met de overige ijs vulling.
 • Klop de vormpjes een paar keer op de aanrecht, zo voorkom je belletjes. Dek af met huishoudfolie en zet voor minimaal 6 uur in de vriezer.
 • Doe de chocolade samen met de kokosolie in een magnetronbestendig bakje. Zet voor 20 seconden op 750 watt. Roer kort door en zet terug voor 5 seconden, haal uit de magnetron en roer door. Herhaal dit tot al het chocolade is gesmolten.
 • Haal de ijsjes uit de vriezer. Zet de gevriesdroogde aardbeien poeder klaar en de amandelstukjes. Let vervolgens een snijplank klaar met huishoudfolie.
 • Dip de ijsjes in de chocolade, haal rustig omhoog en laat uitdruipen. Leg daarna op de snijplank.
 • Met de overige chocolade maak je een swirl over de bovenzijde van de chocolade. Gebruik hiervoor een lepeltje. Daarna verdeel je de amandelstukjes erover en tot slot een snufje gevriesdroogde aardbeien poeder. De ijsjes zijn klaar om direct op te eten. Ook kun je ervoor kiezen om ze per stuk in te pakken in huishoudfolie en zo kun je ze weer invriezen.

Nutrition

Serving: 1portieCalories: 249kcalCarbohydrates: 4.3gProtein: 4.5gFat: 21.2gSaturated Fat: 10.5gPolyunsaturated Fat: 0.3gMonounsaturated Fat: 3.2gPotassium: 165.9mgFiber: 10.7gSugar: 1.4gCalcium: 10.8mgIron: 2.5mg
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, De Notenshop, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, No Bake, recept, recepten, sugar free, suikervervangers
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

2 Comments

 1. wat wordt met dit recept het ingrediënt ‘frost’ bedoeld?

  • Anne Verhoeve

   Hey, excuses voor de late respons. Ik heb geen melding gekregen helaas. Maar Frost is suikervrije poedersuiker. kleine tip, bij mijn recepten kun je bij de ingredienten op de Frost drukken en dan kom je uit bij het product wat ik heb gebruikt! 🙂 hopelijk is je vraag beantwoord! Groetjes Anne

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.