Koolhydraatarme sinas meringue boterkoek

Boterkoek, eerlijk het is en blijft een lastig receptje. De ‘echte’ boterkoek is zo lastig na te maken met koolhydraatarme producten. Echter moet ik eerlijk bekennen, dat ik dit resultaat wel erg dichtbij vind komen! Niet droog, lekker smeuïg nog aan de binnenkant met een krokantje aan de buitenkant! Ik was blij verrast met het resultaat. Er is dus niet veel nodig om deze koolhydraatarme sinas meringue boterkoek na te maken. Mocht je helemaal geen sinaasappelsap willen gebruiken, dan kun je ook nog kiezen voor alleen sinaasappel extract! Kortom, genoeg mogelijkheden.

De koolhydraatarme sinas merengue boterkoek was een inzending via de ‘gekke combinatie give away’ via mijn social media. Ik vond het een lastige om te kiezen, maar koos hem juist voor de uitdaging. Mij maak je in principe blijer met een hele lastige stapeltaart, dan een boterkoek! haha maar toch ging ik de uitdaging aan. De combinatie van een vleugje sinaasappel met de meringue bovenop maakt deze koolhydraatarme sinas meringue boterkoek echt af!

koolhydraatarme sinas meringue boterkoek

Waar wordt de koolhydraatarme sinas meringue boterkoek mee gemaakt?

Na een aantal mislukte pogingen, kwam ik erachter dat de roomboter toch wel écht heel belangrijk is. Logisch zou je denken, want het is boterkoek. Echter werk ik vaak met gesmolten roomboter. Dit is echter met boterkoek niet aan te raden! Dan krijg je echt een ander structuur tijdens het bakken. Daarom koos ik er voor, na de 3e poging, om de roomboter op kamertemperatuur erdoorheen te kneden met mijn handen. Dit was echt de beste beslissing ooit! Je krijgt dan echt de structuur van een echte boterkoek. De koolhydraatarme sinas meringue boterkoek is wel wat kruimeliger dan dat je gewend bent van de normale boterkoek.

Verder is de basis met amandelmeel, eiwitpoeder, eieren, zoetstof en sinaasappel. De eiwitpoeder heb ik erin gedaan voor de structuur en extra eiwitten! Voor de producten maak ik gebruik van de webshop www.afvallenmetbregje.nl. Daar verkopen ze eigenlijk altijd alle producten die ik gebruik. Zelfs de sinaasappel extract!

Wil je nog meer bakken met fruit soorten, net zoals deze koolhydraatarme sinas meringue boterkoek? Check dan de recepten hieronder!

koolhydraatarme mergpijp cheesecake Koolhydraatarme chocoladecake met kersen Koolhydraatarme witte chocolade mousse nagerecht koolhydraatarme ontbijttaartje met framboos Koolhydraatarme passievrucht koekjes Koolhydraatarme amandel aardbei ijsjes koolhydraatarme aardbeien crumble koeken koolhydraatarme aardbeien marshmallow kwarktaartKoolhydraatarme lemoncurd cakerol Koolhydraatarme lemon meringue mousse Koolhydraatarme zandgebakjes met aardbeien

 

 

 

 

koolhydraatarme sinas meringue boterkoek

Koolhydraatarme sinas meringue boterkoek

Anne Verhoeve
Genieten van een heerlijke zachte boterkoek? Maar dan anders dan anders? Dan is deze koolhydraatarme sinas meringue boterkoek wat voor jou! Niet te vergelijken met de echte boterkoek, maar het komt wel goed in de buurt!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Rusttijd 6 uur
Gang Tussendoortje
Keuken dirty keto, keto, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, Suikervrij
Porties 20 porties
calorieën 123 kcal

Ingrediënten
  

 • 200 gram roomboter kamertemperatuur
 • 100 gram amandelmeel Steviala
 • 25 gram eiwitpoeder naturel Live puri
 • 3 eieren
 • 50 gram kristal sweet Steviala
 • rasp van ½ sinaasappel
 • sap van ½ sinaasappel ca 20ml
 • 1 tl sinaasappel extract
 • snufje zout

Meringue

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 165 graden hete lucht.
 • Mix de Kristal Sweet, eieren, eiwitpoeder, sinaasappel rasp, extract en sap en amandelmeel goed door elkaar. Vervolgens snij je de roomboter in blokjes en kneed dit met je handen door de overige ingredienten.
 • Vet een ronde springvorm (20cm) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Voeg het deeg toe aan de springvorm en druk dit goed aan.
 • Pak een beetje melk, amandelmelk, slagroom op geklutst eigeel. Gebruik een kwastje en besmeer de bovenkant van de boterkoek in. Vervolgens gebruik je een vork voor de traditionele streepjes aan de bovenkant te maken.
 • Bak de boterkoek voor 25 minuten in de oven. Vervolgens dek je hem af met aluminiumfolie en bak voor nog eens 5 minuten. Laat daarna in de oven afkoelen. Vervolgens laat je hem voor minimaal 6 uur afkoelen in de koelkast. Liefst een nachtje.

Meringue

 • Als de boterkoek volledig afgekoeld is na die 6 uur ga je verder met de meringue.
 • Doe de eiwit met frost in een hittebestendige dit bakje. Vul een steelpan met een laagje water. zet het bakje op de steelpan. Verwarm nu ai-bain-Marie. Mix met een garde stijf en romig op voor ca 3 minuten. Haal van het vuur en mix de meringue door tot het kamertemperatuur is geworden.
 • Doe de meringue in een spuitzak met een leuk spuitmondje en spuit toefjes op de boterkoek.
 • Maak met een brander de meringue bruin en krokant.

Nutrition

Serving: 1stukjeCalories: 123kcalCarbohydrates: 0.6gProtein: 3.7gFat: 11.9gSaturated Fat: 6gSodium: 0.1mgPotassium: 1.7mgFiber: 0.5gSugar: 0.5g
Trefwoord Afvallen met Bregje, amandelmeel, bakken, dirtyketo, Food, Foodblog, Foodblogger, Foodphotography, Funandhealthyfood, keto, ketofood, ketogeen, koolhydraatarm, koolhydraatarm bakken, koolhydraatarme recepten, koolhydraatbeperkt, LCHF, lowcarb, recept, recepten, sugar free, suikervervangers, suikervrij
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.